Bredbåndspuljen

Bredbåndspuljen med i finansloven for 2023

Også i 2023 bliver det muligt for danske husstande med mere smalbånd end bredbånd at få støtte til at blive tilsluttet en ny og fremtidssikker digital infrastruktur. Statens Bredbåndspulje er nemlig igen i år at finde på finansloven, hvor regeringen har afsat 100 millioner kr. til puljen.

Landområder

Statens Bredbåndspulje har siden 2016 givet borgere med lange udsigter til en bedre bredbåndsforbindelse mulighed for at søge tilskud til en opgradering, men finansieringen af puljen for 2023 er først nu faldet på plads med regeringens udspil til finanslov.

- Det er glædeligt, at regeringen med Bredbåndspuljen på finansloven, igen har prioriteret at hjælpe de danske husstande som har længere udsigt til at få en ordentlig digital infrastruktur. Det understreger, at man fra politisk side har fokus på, at alle her i landet skal have lige digitale muligheder, siger Thomas Woldiderich, branchechef i Fiberalliancen.

Med finansieringen på plads udestår den sidste tilpasning af rammer og kriterier for Bredbåndspuljen.

- Næste skridt bliver at sikre, at støtten fra Bredbåndspuljen i endnu højere grad går til husstandene i de danske kommuner, hvor de kommercielle kræfter for udrulning af digital infrastruktur er mest udfordret. Det er særligt gældende for land-, yder- og mellemkommuner og i langt mindre omfang i bykommuner, fortsætter Thomas Woldiderich.

Med det brede politiske teleforlig fra december 2021 om at gøre Danmark til en gigabit-bredbåndsnation i 2025, så spiller Bredbåndspuljen en lille, men vigtig rolle i at nå helt ud i hjørnerne af kongeriget med ordentlig digital infrastruktur.

Nyheder om fibernet direkte i din indbakke?

Modtag nyhedsbrevet Fibernet og digitalisering

I Fiberalliancens nyhedsbrev får du de vigtigste strømninger inden for politik, marked og teknologi i det digitale Danmark. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev