FÆLLES EUROPÆISK REAKTION

ELFA: Udfasning af kobbernet skal foregå på fair vilkår

Europa-Kommissionens fokus på at få udfaset kobbernettet for at sikre en mere bæredygtig og fremtidssikret digital infrastruktur får ros fra den europæiske fiberforening European Local Fibre Alliance (ELFA). Men udfasningen skal ske på en måde, der sikrer fair konkurrence, slår ELFA fast i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen i ELFA samlet på FTTH24 i Berlin marts 2024

Bestyrelsen i ELFA er samlet på FTTH24 i Berlin - verdens største fiberkonference med langt over 3000 deltagere.

Europa-Kommissionens nye hvidbog 'Building Europe’s digital infrastructure of tomorrow' får rosende ord med på vejen fra European Local Fibre Alliance (ELFA), der i disse dage er samlet i Berlin, hvor verdens største fiberkonference, FTTH2024, finder sted.

Christian Vonger Berg, chefkonsulent i Fiberalliancen og formand for ELFA, fortæller: 

- Vi hilser Kommissionens hvidbog om Europas digitale infrastruktur og fremtid velkommen. Det gælder ikke mindst Kommissionens forslag om en accelereret nedlukning af de europæiske kobbernet til fordel for de langt mere energieffektive og fremtidssikrerede fibernet. Dette er helt afgørende skridt på vejen til realisering af EU’s 2030-mål om fibernet til alle europæiske husstande og virksomheder.

ELFA understreger i sin pressemeddelelse, at nedlukningen af kobbernettet skal ske på en måde, der sikrer fair konkurrence. 

Læs pressemeddelelsen '800 European fibre operators call for better regulation for fair competition' fra ELFA.

Om European Local Fibre Alliance (ELFA)

  • ELFA tæller 12 medlemmer fra Tyskland, Frankrig, UK, Spanien, Holland, Østrig, Sverige, Norge og Danmark.
  • ELFA repræsenterer mere end 800 lokale og regionale fiberoperatører i både by- og landområder, som tilsammen står for over 50% af de fiberdækkede husstande i Europa.
  • Fiberalliancen var i 2015 med til at stifte ELFA
Læs mere på ELFA's hjemmeside

Fiberalliancen deltager på FTTH24.

Nyheder om fibernet direkte i din indbakke?

Modtag nyhedsbrevet Fibernet og digitalisering

I Fiberalliancens nyhedsbrev får du de vigtigste strømninger inden for politik, marked og teknologi i det digitale Danmark. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev